Rotfruktskryddade biffar med varm potatissallad och krispig ostronskivling
Ett Roots-recept på gluten- och laktosfri lunch eller middag med fina smaker, signerat Marcus Nemrin. Svampen kan bytas ut mot valfritt tillbehör och oxfärsen kan ersättas med annan färs för ännu bättre köksekonomi.
Rotfruktskryddade nötfärsbiffar
Fräs höst- och vinterbasen i olja. Låt svalna. Koka palsternackan mjuk och mixa slät. Låt svalna. Rör ut potatismjölet och äggen i purén. Blanda alla ingredienser med färsen och smaka av med salt och peppar. Klappa upp biffar och stek dem.
Varm potatissallad
Fräs rödlök och silverlök i en del av oljan. Låt salladslöken fräsa med på slutet. Tillsätt vinägern. Tillsätt chili, haricots verts och resten av oljan. Smaka av med salt. Blanda med potatisen. Toppa med hackad persilja, oregano och knaperstekt ostronskivling.
Servera med en BBQ-sås.