Oskarsborgssallad

Rosta solroskärnorna i ett stekjärn på medelhög värme, akta så att de inte bränns vid. När solroskärnorna börjat få fin färg, tillsätt
honung och salt. Blanda väl, häll upp och låt svalna på papper.

Dressing: Blanda samtliga ingredienser utom rapsoljan. Tillsätt oljan i fin stråle så att det inte skär sig.
Blanda rotfrukterna och häll över dressingen. Låt dra (gärna över natten).

Till servering: lägg upp din sallad och toppa den med de honungsrostade solroskärnorna.

Recept av Maria Berglund och Jill Wåågh, Söderhamn

Ingredienser (6-8 personer)
  • 250 g Morotsmix
  • 100 g Gulbeta hyvlad
  • 100 g Rödbeta riven
  • 50 g Rödlök skivad
  • 25 g saltade solroskärnor
  • ½ tsk honung
  • ¼ tsk salt

Dressing:

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk mango chutney
  • 1 pressad lime
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk hot chilisås
  • 3 msk rapsolja
Oskarsborgssallad