Örserumsallad

Rosta Rödbetsstavarna i ugnen, 175°C i ca 12-15 min – viktigt att
rödbetorna har krisp kvar. Kyl ner Rödbetsstavarna. Krydda med
dragon och salt.
Blanda olja, äppelcidervinäger och gul lök till sallad 2.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner de gröna linserna och låt dra i kylen, gärna över natten.

Lägg upp salladerna som på bilden och dressa med finhackad persilja, eller i två separata skålar om man önskar det.

Recept av Yesica Salinas Åberg, Jönköping

Ingredienser (6-8 personer)

Ingredienser sallad 1:

  • 450 g Rödbetsstavar 15 mm
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk dragon
  • salt

Ingredienser sallad 2:

  • 150 g kokta kalla gröna linser
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 50 g 3N Hackad gul lök
  • 30 g finhackad persilja
  • salt
  • peppar
Örserumsallad