Brasilianskt churrasco grillspett med krämig potatis och rotfruktssallad

Gör så här – rotfruktssalladen:

Koka rotfruktspytten i lättsaltat vatten ca 10-12 minuter eller tills den är nätt och jämnt genomkokt. Häll av i durkslag och låt svalna av. Blanda crème fraiche med fransk senap, samt den tärnade löken och den hackade dillen, tillsätt finhackad koriander och finrivet skal från lime. Blanda rotfruktspytten med crème fraicheröran. Smaka av med den finhackade chilin. Var försiktig med chilin! Salta och peppra till önskad styrka. Tillsätt eventuellt lite mer riven lime.

Låt salladen stå och dra till sig smakerna i någon timme.

Gör så här – grillspetten:

Dela biffarna och korvarna i 4 st lika delar, rulla baconskivorna till rullar, varva och trä upp dessa bitar på grillspett. Pensla spetten med lite rapsolja och salta och peppra med nymalen svartpeppar. Grillas ca 3-4 minuter på varje sida till önskad stekgrad på köttet.

Servera med till exempel grillad lime och majskolv, samt picklad rödlök och rotfruktssalladen.

Ingredienser (4 personer)

Potatis- och rotfruktssallad

  • 800 g Rotfruktspytt
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • 1/8 till en 1/4 färsk finhackad chili
  • 60 g gul lök tärnad
  • 2 msk hackad fryst dill
  • 1 msk finhackad koriander
  • Finrivet skal från en 1/3 lime

Grillspett

  • 2 st fina biffar av ryggbiff ca 200 g st
  • 2 st kryddiga rökta korvar, chorizo eller liknande
  • 8 skivor bacon
Brasilianskt churrasco grillspett med krämig potatis och rotfruktssallad