Asiatiska rödbetsklyftor med mango

Förkoka rödbetsklyftorna så de är al dente och kyl. Du kan även koka rödbetorna direkt i påsen som är värmebehandlingsbar. Alla Aviko rotfruktsprodukter i vac i 2-3 kg storlek är idag packade i Sous vide klar påse. Så här enkelt tillagar du direkt i påsen: Sätt ugnen på 100 % ånga 98°C och förvärm. Lägg en påse i varje gejder eller i hålbleck. Värmebehandla 50-60 min. Tips! Kyl påsarna i kallt vatten och förvara dem sedan i kylen då har du en snabb råvara att tillgå till salladsbordet efter åtgång.

Dressingen
Häll rapsolja, sesamolja, japansk soja, pressad lime, honung, mangopuré, och riven ingefära i en bunke och vispa ihop.

Dressa rödbetsklyftorna med dressingen och vänd ner grovhackad mango och finskuren salladslök och pudra över chilirostade sesamfröna. Låt gärna dra innan servering.

Ingredienser
  • 3 kg Rödbeta klyftad
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk mangopuré
  • 4 tsk sesamolja
  • 4 msk riven ingefära
  • 3 st finskurna salladslökar
  • 4 msk pressad lime
  • 2 msk japansk soja
  • 3 msk honung
  • 2 grovhackad mango
  • 2 msk chilirostade sesamfrön
Asiatiska rödbetsklyftor med mango