Algsallad med palsternacka och brysselkål

Blötlägg algerna enligt instruktionerna på förpackningen och låt sedan rinna av väl. Halvera och koka brysselkålen lätt i saltat vatten i ca 5 min. Kyl sedan.

Dressing: Riv skal från en halv apelsin och spara. Skala apelsinerna och skär ner dem grovt. Lägg apelsinhacket i en mixer tillsammans med kikärtor, soja, rapsolja, sesamolja, dill, chili och koriander. Mixa slätt och smaka eventuellt av med mer chili.Vänd i hop alger med palsternacksris, brysselkålen och dressingen. Klart att servera!

För 30-40 personer som del i buffé

ca 6 portioner som huvudrätt

  • 400 g Palsternacksris
  • 20 g torkade alger, t ex Risberg torkad algsallad
  • 400 g brysselkål
  • 200 g kikärtor
  • 4 msk japansk soja
  • 2 apelsiner
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk hackad fryst dill
  • 1 tsk hackad fryst röd chili
  • 2 tsk hackad fryst koriander
  • 2 tsk salt
Algsallad med palsternacka och brysselkål